lördag 30 oktober 2010

Snart ett nytt år

I morse när jag satt på pendeltåget tänkte jag på det år som gått sedan den  31 oktober 2009 fram tills idag. Naturligtvis har det hänt massor. I april åkte jag och en vännina till Sofia och det var kära återseenden men även en chock att se att en vän totalt vandaliserat sitt liv för det är exakt det han har gjort. Jag slogs av tanken att hur länge ens val i livet kan påverka tanken och hela ens tillvaro. Eller att man inte ser verkligheten eller sanningen utan man paddlar runt som om allt var ett rosa moln.  Hade man gnuggat ögonen lite grundligare så hade det förmodligen sett annorlunda ut. Men....Jag har mött många nya människor som jag lärt känna via Prylodesign, Facebook, jobbet eller på mina många loppisresor och det är många för mig uppskattade möten. Året har varit fyllt av många, många loppisar för det är ju det roligaste jag vet. Jag har fyllt på rejält i min tygsamling och i tyghyllorna är det nu överfullt. Många av tygerna kommer jag nu snart att sätta saxen i för att förbereda dom för en längre resa i början av nästa år.
Jag gjorde min andra resa i somras också det till Sofia, Bulgarien och den här gången handlade det om att förverkliga en dröm. Jag och min kära vän Georgi körde från Sofia till kuststaden Sozopol (som jag bara älskar). Vi passerade byar mindre städer och jag fick se och uppleva ett Bulgarien vackert inramad av berg. Jag åkte hem med stora förhoppningar och kände "nu jäklar kör jag" det mesta  kändes rätt men det fanns ändå något litet som blinkade rött någonstans inom mig och en tanke fanns där (kan jag lita på M?)   Månaderna gick och inget hände, inget svar på mejlen och förmodligen så har jag blivit "blåst" på drömmen att förverkliga den där nere i Sofia.

Men "tji" den som ger sig,  för helt plötsligt på tåget till loppisen en lördag träffar jag en tjej/kvinna som jag träffat under många år i olika loppissammanhang och det visar sig att hon är designer och har ett eget klädmärke Nanajit. Här en blus som jag köpt av henne...Smyckena säljer jag på http://www.prylodesign.se/ . Hennes kläder finns att köpa på http://www.cissiochselma.se/
Jag bjuder hem henne till mig min lediga fredag och under vårt samtal ber jag henne om hjälp i att få förverkliga "min dröm" och hon säger självklart och vi börjar "spåna" i hur vi ska planera det och vi kollar på modeller och jag visar henne kläder/modeller från boken... Marimekko (min bibel och inspirationskälla) Vi har en trevlig eftermiddag och helt plötsligt så kanske jag är på väg mot drömmen trots allt...men resan blir lite längre...inte till Sofia utan Bangkok. Men jag lärde mig en sak - ATT INTE GE UPP OCH BE OM HJÄLP!!! Hjälpen kan finnas närmare än du tror :) Jag kände också att det var skönt att "bolla" ideér med någon som är lika tokig i det här som jag :- )Jag har haft så många planer och ideér under året och  många av dom många finns kvar men jag måste nog ta en eller möjligten två i taget. Det som det ska bli något av blir det också något av. Det gäller i mycket. Jag brukar säga RÄTT ÄR LÄTT eller LÄTT ÄR RÄTT. Gäller i vänskap, kärlek och affärer. Blir det krångel och oärlighet TACK och HEJ! Jag har inte tid med sånt :) Här nedan ett fönsterhjärta i glas designat av Bertil Vallien på 70 talet. Hänger i mitt köksfönster. (Kärlek ska synas, ges plats,tid och vårdas)


Jag fyller år i morgon och jag köpte en present till mig själv. Ett fantastiskt stycke designhistoria av Vuokko Eskolin Nurmisniemi, tyget heter "RANTA" och är ett orginaltyg från 1967.


I morgon börjar mitt nya år och jag ser fram emot det. Det här året avslutar jag med att sy en klänning och med ett glas vitt. I morgon blirt det lite kalas...kram kram

1 kommentar:

  1. Adore the depth you acquired into in this article, i'll have to use this as soon as achievable.

    Feel free to visit my weblog; unless

    SvaraRadera