tisdag 22 februari 2011

Små ting att vara glad över

Jag satt på förmiddagen idag och sydde med en av "mina" småkillar på skolan och tanken slog mig,  att här sitter jag och har det himla bra. Jag menar tänk att få tillbringa halva arbetsdagen och få betalt för att sy och skapa med alla dessa underbara barn som jag möter varje dag. Det finns ingen hejd på fantasin. I dag var det planeter som skulle sys och som ska sättas upp i taket. I morgon är det förmodligen ormar, dockor, ugglor, hajar och mycket mer som står på önskelistan.

Jag har alltid velat ge barnet ett ytterligare språk att uttrycka sig på parallellt med det teoretiska - "det mjuka språket" - skapandet - fantasi - kreativitet.

Det bör tilläggas att jag har ett samarbete med en underbar lärare som är positiv till alla mina ideér och ger mig den här kvalitetstiden som jag får tillsammans med barnen.

Så fort jag stiger in varje morgon så kommer frågan: - kan jag få sy idag?

VÅGA!   KUNNA!   DU KAN!    ALLA KAN!

Fritt spelrum för dom här barnen som
klipper ut olika tygbitar och dekorerar
väggarna. (ur Allt i Hemmet) 70 talet

6 kommentarer:

 1. Vill bara säga att du har en jättefin blogg som jag nyligen hittat och den fina hemsidan också på http://www.prylodesign.se/
  där man kan kolla på vackra konstnärliga tyger och allt möjligt, verkligen estetiskt upplagt, så kul att det finns så mycket kretivitet på nätet, en stor möjlighet verkligen för folk att utveckla sin idéer.
  Tack! :)
  Mvh Hanna

  SvaraRadera
 2. Hej Hanna!
  Jag är jätteglad för ditt inlägg och att du hittat till Prylodesign. Det är så kul att dela med sig av det man själv är "galet" intresserad av och att det kan inspirera och glädja dig och andra. Tack för dina glädjande rader och ha det så jätte jätte bra! Maria

  SvaraRadera
 3. Vad underbart det låter, viket jobb du har. Grattis.

  SvaraRadera
 4. Ja, det är härligt Brittmarie. Jag önskar att jag bara hade bild och sömnad förmiddagar med alla klasser och endast det :)

  Jag har en liten kille han är så totalt orädd och nu ska han sy en grävling och det är lite mer avancerat. Jag säger det till honom och han säger; näe, det är inget svårt och han har en vilja av stål. Vanligtvis har han inget tålamod men älskar att sy och då kan han vara stilla långa stunder :)

  SvaraRadera
 5. Jaa, vilket härligt sätt att fördriva dagarna på.

  /Mia :)

  SvaraRadera
 6. Ja, får man kvalitetstid med barnen i lugn och ro på det här sättet så är det ett härligt yrke som ger mycket :)

  SvaraRadera