torsdag 19 april 2012

Allt i Hemmet 1966, del 1

Det är inte bara jag utan jag vet att vi är många som gärna njuter och hämtar inspiration av gamla artiklar och bilder från förr och jag har en hel del Allt i Hemmet från 50 talet fram till slutet av 70 talet. Lite då och då tar jag fram dom och bläddrar och nu när jag kollade igenom mina sparade bilder hittade jag en hel del från året 1966 som jag vill visa. Jag hoppas ni kan ta del texten(klicka upp den så att den blir större) som handlar om "gyllene regler" vid möblering .


Citrusfrukter och Marimekko


Färskpressat och enkelt men effektivt dekorerat


                                                 Några gyllene regler vid möblering 1966

V-rummet med en förtjusande trädgård


Ett orginal-dröm-mönster, Marimekko,
designer Kaarina Källomaki och tyget
heter "the emperers garden"


På borden fanns Sven Fristedts mönster "Filip" som duk.


I nästa inlägg kommer del 2, Allt i Hemmet 1966 och då med bilder på ett drömhus, bilar, lampor och den snygga 60 tals dräkten.

4 kommentarer:

 1. Kul att Sven Fristedt har gjort detta mönster, det var ju det jag skulle ge dig en bit av fast i orange och den lilla gröna pluppen i. Jag har undrat så vem som designat. Titta vem som skrev i mitt förra inlägg. Kram,det var så roligt att träffas.

  SvaraRadera
 2. Åh, underbart då ska den lilla biten nog få bli en liten tavla till köket, håller på med ett litet 60 - 70 tals collage av svenska designers från den tiden. Det var en jättetrevlig kväll och det är ju det jag säger att vi skulle egentligen bo grannar och "nörda" lite oftare :) Ha en riktig fin helg. Kram

  SvaraRadera
 3. Åh, vet du, The emperers garden hade vi som överkast på gästsängen i arbetsrummet när jag var liten! Undrar om det är utslitet, eller om det finns kvar hos mina föräldrar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kerstin, det måste du kolla och om vilken lycka :)

   Radera