söndag 1 juli 2012

Åh, vilket loppande

I lördags trotsade Gila och jag vädret för vi hade gett oss den på vi skulle gå på loppis och så blev det och regnet höll sig undan,  men pga att det var lite ostadigt  väder så var det inte fullt med säljare men hem följde lite grejer med trots allt.

I dag mötte jag upp  Mangania...  och loppomobilen, vädret var på topp och likaså humöret och när vi kom så var det var massor av säljare på väg in och även ett och annat fynd följde med hem även idag.

Jag hittade rätt snabbt det som vi så många tygnördar "älskar" Anna Lena Emdéns söta barnkammartyg med elefanter och i favorittextilfärgen gult. Och i dag hittade jag Anna Lenas "Kuckeliku" tyg som är så fint så fint.

Tyget ritade  Anna Lena åt IKEA 1980 och den här och de
flesta elefanter hon ritat heter Ruben. Ett passande namn på
en vit elefant.


Jag hittad även ett kit med kaffekoppar, fat, assietter och tillhörande mjölksnipa och sockerskål. I härlig röd med diskret dekor från  Bavaria/MITTERTEICH

Jag tillhör eller nu ska jag väl skriva tillhörde dom få som inte har varit så förtjust i Viola Gråsten filtarn men idag råkade jag på två röda till ett mycket bra pris och såg dom genast att dom skulle passa bra på balkongen och även i soffan.Jag köpte även en papperskasse med stuvbitar av en kvinna och i den fanns lite smått och gott tex. det här tyget av Sven Fristedt.


För några veckor sedan hittade jag en emaljmugg på Hötorgets loppis och sedan helgen efter hittade jag en helröd i Täby och idag dök nr 3 upp och det en vit och blå. Den bryter av i mitt kök och jag hade väl helst önskat att den var i andra färger så om någon vill byta som har exakt samma mönster men i rött, vitt eller gult så hör av er.


Det sista jag visar för den här gången är smycken som jag börjat kika lite extra efter. Här ett hänge med teak  och tennörhängen med lila söt sten i.

13 kommentarer:

 1. Jättefina fynd. har också börjat titta på smycken men har inte hittat så fina som du!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är faktiskt tyvärr inte så ofta jag hittar smycken med god kvalitet och fin form men när så lämnar jag dom inte det kan jag lova. Grattis till din medverkarn i Retrotidningen, kul!

   Radera
 2. Oj, vad snygg den rödvita servisen var!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Kerstin den är riktigt läcker och jag gillar sockerskålen med det lilla söta röda locket. En fin detalj :)

   Radera
 3. men vilken tyglycka! superfina! : )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, du tyg gör mig extra lycklig :)

   Radera
 4. Svar
  1. Ja, det är riktigt och extra härligt när det varit loppislugnt en helg :)

   Radera
 5. Vad du fyndar! Smyckena var särskilt fina. Kanske kan du hjälpa mig att svara på om det är en Viola Gråsten-filt jag har här hemma? Du verkar ha koll på retrovärlden :) Jag länkar till detta inlägget på min blogg och hoppas att det ok att jag lägger en länk här, om du har möjlighet att gå in och kolla. Tack för en fin och inspirerande blogg!

  http://fintsnus.blogspot.se/2012/07/en-filt-av-viola-grasten.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kommer hem en helt del prylar just nu men det är ju högsäsong på loppisar. Helt ok att du länkar och jag har skrivit svar på din blogg.
   Tack själv för att du läser min blogg och för ditt trevliga svar!

   Radera
 6. Tack själv! :)

  SvaraRadera
 7. Men vilka fynd! Emdéntygerna är är ju helt underbara!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är lite lustigt för det är inte ofta jag hittar tyger av henne men den var en riktig Emdeén helg. Kuckeliku tyget ska jag spara och lägga i samlingen och elefanttyget sålde jag direkt men jag har lite till i gömmorna :)

   Radera