tisdag 4 december 2012

I min garderob "RAKKAUSKIRJE DRESS" 1963

Jag har två biblar och båda handlar om Marimekko. Den ena handlar om Maija Isola och den andra har titeln "MARIMEKKO - FABRICS - FASHION - ARCHITECTURE. I den handlar det mycket om Marimekkos mode och designers och i och med att det ligger varmt om hjärtat och även är det jag helst bär på mig så är det litteratur jag ofta bläddrar i.

Det finns en av många klänningar som jag bara "älskat" sedan jag fick boken och det är en klänning som Annika Rimala designade 1963 "Rakkauskirje dress" i Thara mönstret. När jag helt plötsligt ser klänningen till försäljning på Tradera för ett tag sedan fanns det inget val. Jag skulle bara ha den och  till nästan vilket pris som helst. Jag vann den, övervakade auktionen som en hök. Nu hänger klänningen i mitt sovrum och är lika vacker som i boken. Tänk att kläder designade under 60-70 talet passar mig bättre än kläder som görs idag både i modell - färgmässigt - mönstermässigt. Tack till alla er som sparat och tagit hand om plaggen.

Klänningar är mitt favoritplatt (har säkert skrivit det tidigare) och då pratar jag vintage och helst Marimekko. Annika Rimala och Vuokko är mina favoritdesigners, dom har båda designat klänningar som får mitt hjärta att hoppa vilt.

Även fotografier tagna av kläderna från då som finns i boken ser jag en glädje, leende ansikten, färg och en avspänt och fri linje i.

Jag har en ny etikett här efter ett önskemål om att få se dom kläder som hänger i min garderob så denna är först ut. "RAKKAUSKIRJE DRESS" :)

Har någon därute kläder från Marimekko från 50 talet fram till 80 talet till försäljning så får ni gärna höra av er till mig.

Bild från boken 
 

6 kommentarer:

 1. Jag tycker inte det är förvånande att många börjar använda vintagekläder i stället för nya. Jag hittar mycket sällan något jag gillar i affärerna idag, samma skärning på allting (mammatunikor)slafsigt och enformigt.Det var helt annan stil och kvalitet förr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan bara hålla med dig Helena.

   Radera
 2. Svar
  1. Och snyggare kommer den att bli :)

   Radera
 3. har den där klänningen i samma färg och storlek, kunde inte låta bli den trots att den inte alls kommer till sin rätt på mig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har full förståelse att du inte kunde låta bli den för den är helt fantastisk :)

   Radera