söndag 6 januari 2013

Årets första loppisbesök 2013

Jag trodde ju i morse att jag skulle få sluta blogga härifrån i och med att jag inte kunde lägga ut bilder och fick fina tips från andra snälla och hjälpsamma bloggare. Det jag fick göra som bara blev mest av en chansning var att testa att öppna bloggen i Firefox och vips så funkade det. Tills vidare i varjefall...

Jag har varit på mina första loppisbesök detta år och jag var riktigt nöjd . Jag har i många år samlat på Ytterkrukor från Gustavsberg, design Margareta Hennix och serien heter "Krokus". Jag hade 4 st innan loppisbesöket och nu har jag 8 st. Jag trodde inte att jag såg rätt när det stod 4 st och till ett pris som jag tidigare betalat för en på Tradera. Nu är jag riktigt nöjd och dom nya har flyttat in i sovrummet.

En dam på en hylla bredvid pockade på min uppmärksamhet och insåg att hon skulle passa bra i stringhyllan i vardagsrummet och där står hon nu. Det visade sig att damen är från Danmark och närmare bestämt Laurits&Lönnborg. (tipset fick jag av en annan bloggare Tant Emmas bravader)

Jag köpte också en ryamatta till hallen, och jag låtsas att det är Viola Gråsten som knutit den vilket jag inte tror att det är. Av en anonym läsare fick jag veta att ryamattan är designad av Kirsti Ilvessalo året 1947 och heter Metsässä palaa. TUSEN TACK!

En gardinkappa med underbara klara färger fick även den följa med hem.
20 kommentarer:

 1. Snygg rya! Som du dvet har jag nyligen fått upp ögonen för dessa skönheter men nu är spanargoggelsen på :-)
  Sedan sitter ytterkrukorna som smäck hemma hos dig så ett jättegrattis!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, du har ju införskaffat dig en snygging du med :) Nu är det en riktigt stor jag letar efter och det blir nog lite kivigare men, men... Vi loppor ger ju sällan upp! Ja, krukorna blev topp!

   Radera
 2. Ja grattis till fina fynd årets första loppis! Kul att det var en Laurids Lönborg figur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Gila, det blev ju mest till mig själv saker som stannar här hemma så att säga :) Extra kul med figuren att det är en LL.

   Radera
 3. Vilket lyckat loppisbesök! Speciellt ryan gillar jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, visst är den snygg :)

   Radera
 4. Så mycket fint. Maria jag har en burk till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. åh, så bra så tar vi det vid nästa tillfälle vi ses :)

   Radera
 5. Ryan är bara för fin, förstår att du slog till. Jag har en jag ska knyta....undrar bara när;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj det var inte illa knyta egen rya vad häftigt och vad duktig du är. Väntar med stort intresse hur den kommer att se ut.

   Radera
 6. Åh den lilla damen! Är så avundsjuk ska du veta :)
  Kolla in min årskrönika så ser du mina damer. Dessutom har jag en fågel och en uggla.
  De andra fynden är också finfina.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste gå in nu strax gå in på din blogg och bekanta mig med dina damer. Va! har du en fågel och uggla i LL också.

   Radera
 7. Ryamattan är ju galet fin!
  Jag trodde också att bloggandet var över. Men Fammo hjälpte mig och i dag fick jag iväg ett inlägg. Tur att vi har varandra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är underbat, tack. Visst är det tur att vi kan hjälpa varandra :)

   Radera
 8. Ryamattan är designad av Kirsti Ilvessalo året 1947 och heter Metsässä palaa. Metsässä palaa betyder ungefär "det brinner i skogen". Den är ju en av mina absoluta favoriter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När ja tittar din Metsässä palaa lite längre, det tyder vara lite mindre än den originala versionen av designen. Intresant.

   Radera
  2. Det är ju bara helt fantastiskt, tusen tack och åter igen en finsk formgivare. Vilken tur att jag fick till ett inlägg med bilder :) Så nu kan jag vara lite "mallig" över att jag har en Kirsti
   på hallgolvet :) Åh, vad glad jag är!

   Radera
  3. Måtten på Metsääa palaa är 75x147 cm.

   Radera
 9. Å vilken lyckad loppisdag. Vad kul :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var riktigt nöjd måste jag hålla med om :)

   Radera