söndag 27 januari 2013

Ibland sker det oväntade.

Ibland händer det underbara och oväntade saker. I veckan fick jag mejl från en kvinna som berättade att hon hade en över två meters tyglängd från STOBO (Stockholms bomullsspinnerier) som hon inte längre hade användning för och undrade om jag var intresserad att köpa tyget efter att läst om STOBO här i bloggen. I stadkanten är tyget signerat med John I Berg (verksam konstnär i mitten av 1900 talet) och tyget heter "Clématis". Mönstret är magiskt vackert, synd att färgerna är helt fel här hemma för annars hade det åkt upp på väggen direkt men jag har ett fint och vad jag tror ovanligt tygmönster att lägga i min samling.

I boken "Tryckta tyger"  skriver Inez Svensson om STOBO som hon uttrycker det "Den mest ambitiösa satsningen på Svensk design under 50- och 60 tal.

Tusen Tack Kerstin så generöst av dig!
14 kommentarer:

 1. Snyggt, påminner lite om mitt som jag köpte på mässan.

  SvaraRadera
 2. Tänk vad många härliga människor det finns, liksom tyger! Snyggt !

  SvaraRadera
 3. Tänk vad många härliga människor det finns, liksom tyger! Snyggt !

  SvaraRadera
 4. Ja bloggarna ger upphov till oväntade saker, det är ju det som gör det hela så kul, alla kontakter och framförallt alla som söker efter något och trillar in på just din och andras bloggar.
  Grattis till ett fynd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är så sant det du skriver. Jag ska nog göra ett inlägg som bloggaren Tant Emmas Bravader gjort: vad jag önskar hitta 2013

   Radera
 5. Precis i min smak, grattis :-)

  SvaraRadera
 6. Fantastiskt! Grattis fina du!

  SvaraRadera
 7. Underbar present att någon hör av sig så! Tänk om jag bloggade om vad jag önskar mig istället för vad jag syr, och att min blogg var lite större? ;)

  SvaraRadera
 8. Måste kommentera här också. Ett konstverk! Man önskar att kunna hitta det tyget för det skulle passa utmärkt hemma hos mig!

  SvaraRadera
 9. Stilrent! Tänkte att det kan vara något för Form 55 men gissar att du ska behålla det.

  SvaraRadera
 10. Tack alla ni för era kommentarer. Visst är det ett konstverk och visst anade jag att den föll form55 i smaken men kul att även så många andra tycker om mönstret för det gör jag med. Johan I Berg finns inte namnad bland dom konstnärer som knöts till STOBO i referenslitteraturen som jag sökt info om. Det sorgliga med STOBO är ju att det sägs att hela arkivet brann upp så det känns alltid lite extra när man kommer över ett mönster designat därifrån.

  SvaraRadera