fredag 5 april 2013

Förberedd för våren och sommaren 2013

Att mitt favortiplagg är klänning har jag säkert nämnt här tidigare och jag har förberett mig inför sommaren :) Ett nytt tillskott i min garderob tänkte jag nu visa.

Det här är ett tyg jag köpte från en kvinna i Norrland förra året och det heter Tundra och den som designat mönstret är Maija Isola för Marimekko 1969. När jag såg det här tyget tänkte jag direkt YES! det blir en klänning. Jag och en sömmerska hade en rolig och kreativ stund när vi bestämde hur mönstret skulle ligga/mötas och vilken design klänningen skulle få och här är resultatet.

Mitt vad jag trodde skulle bli en livslång kärlekshistoria med Marimekko bröts förra våren men fram till 80 talet är jag en hängiven anhängare och den här klänningen kommer att hänga med mig "for ever".I helgen är det Vintagemässan i Stockholm kommer ni dit så kom gärna fram till mig och Linda och säg Hej! vi har blivit placerade längst in i mässhallen nära provhytterna.
 

12 kommentarer:

 1. Fantastiskt fin, både tyget och klänningen.

  SvaraRadera
 2. vad fint ni behandlade tyget, en tidlös klänning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blev fantastiskt bra, det bara kittlade så där underbart i kroppen och YES känslan fanns där när jag var på provningen första gången!

   Radera
 3. Den blev helt bedårande Maria!! Önskar er all lycka på mässan och vet att ni kommer ha kul! Önskar jag kunde hälsa på men all uppmärksamhet går åt min USA resa nu:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Safija, jag är så lycklig i den. Igår tjuvstartade jag med att ha på mig klänningen med tyget jag bytte med dig (blå Tampellan. Ska visa när allt lagt sig. Förstår att din uppmärksamhet är mot USA men du vet den här mässan blir fler gånger :)

   Radera
 4. Å,så snygg klänning!
  Härlig modell och precis dina färger!
  En given avslutningsklänning i juni, eller....?
  Ses på måndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, i år blir det inget velande för det är helt klart att det blir den här till avslutningen. Idag på Vintagemässan köpte jag matchande turkosa örhängen jag ska ha till och väska och skor är sedan tidigare valda och inköpta :) vi ses på mångdag det var ju jättelänge sedan vi sågs och hoppas att du nu är frisk igen.

   Radera
 5. Underbar! Så snygg ! Funderar starkt på att sy upp en klänning jag med....måste bara hitta ett snyggt tyg....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Gila, den är fantastisk och jag tycker absolut du ska låta sy upp en du med om jag nu inte kört slut på B :) Du får ju en klänning precis efter din kropp och önskemål :)

   Radera