fredag 30 augusti 2013

Livslång kärlek - Ingrid och Stig 1964

Det var första lördagen då Täby bakluckeloppis hade premiär för denna säsong som jag träffade Ingrid och hennes väninna. Dom stod längst upp i hörnet av grusplanen och på bilen hängde en vit brudklänning. Jag brukar inte köpa brudklänningar men av någon anledning så pockade den här klänningen på min uppmärksamhet. Jag gick fram och frågade om klänningen var till salu och det var den och på frågan för hur mycket säger Ingrid "30 kr". Jag sa på direkten "jag köper den". Jag blev ju lite mer nyfiken på klänningen och frågade om hon burit den, från när. Ingrid berättade att hon och hennes man (avliden sedan 5 år tillbaka) gift sig den 23 maj 1964. Åh, säger jag tänk att få sett dig bära den varav hon snabbt säger "jag kan skicka kort till dig från bröllopet och du ska se vad se vad snygg min man var" och det sista säger hon med glimten i ögat. Ingrid berättar innan jag går vidare " att de var lyckligt gifta i 44 år".

Vi pratade också om en skyltdocka Vintage som hennes dotten hade och ville sälja men förmodligen hade hon redan sålt den men den hade varit perfekt till klänningen här hemma.
Jag tycker så mycket om klänningen i all sin enkelhet och det finns ingen som helst onödig detalj på den.

Förra helgen hittade jag bröllopsboken från 1966, lite kul läsning. Jag undrar om Ingrid och Stig fick en sådan på sitt bröllop. Jag stannar till i boken när jag läser rubriken " Tag vara på honom" (ni får läsa en del av den inledande texten). Det finns inte någon rubrik i boken med texten "Tag vara på henne" bör tilläggas.

I bröllopsboken får man alla möjliga tips och olika företag gör reklam från linné till möbler. Här några smakprov.


                                              
                                        Jag frågar "Är du lycklig?" Du svarar "Jag har det bra".
                                        Jag säger  "Minns du?" Du säger " Jag minns allt".
                                        Jag viskar innan du går "Du är en underbar man"
                                        Du svarar "Och du är fantastisk".

                                       
                                         


 

9 kommentarer:

 1. Kolla gärna igenom dina texter innan publicering. Det är lite svårt att förstå vad du skriver ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är det som är svårt att förstå?

   Radera
 2. Anonyma troll i bloggen! Jag älskar ditt sätt att skriva!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kaksmulan :)

   Radera
  2. Bra där kaksmulan! Vadå svårt att förstå? Det undrar jag med.

   Radera
 3. Underbart inlägg!!! Skrattar högt när jag läser utdraget ur boken....men skrattet liksom fastnar i halsen........
  Jag är "lyckligt" gift sedan 26 år tillbaka! Alla dagar är man inte på topp, men man älskar även då!
  Kom på att vi fick ju också en liknande bok då 1987, undras hur det står i den? Jag skall se om jag kan hitta den!

  SvaraRadera
 4. Tack snälla du! Ja, det var samma sak för mig när jag läste texten och det finns mer men valde att inte ta med allt :) Härligt att du delar med dig av din kärlek, tack! Visa gärna boken om du hittar den. Det vore kul att jämföra 1966 mot 1987.

  SvaraRadera
 5. Giftermål..host..sånt har man klarat sig ifrån..förlovad sen 99..så långt är vi...men giftermål..känns lite...avsides men visst vill man bägge två så...kör..=)

  Så du menar att du köpte en klänning för 30 kronor? och då kan du ju lägga stålarna på en lämplig transportbil från kyrkan, en retrobjudning med passande bestick/servis och tillbehör eller bara njuta av det faktum att du som en av dom få tjejerna inte lägger ner ofantliga summor på sin klänning...(för då kan ju du och din tilltänkte ta en rejäl bröllopsresa..var? jo loppis/antik/bakluckeloppis i vårt avlånga land i lämpligt transportfordon.

  Men annars är det ju lite besvärligt..giftermål då blir man införlivad att köpa exakt likadana blåa overaller..med vita revärer..och man blir i det stående ögonblicket så fort man sagt ja obeskrivligt besvärad att gå hand i hand längs en gata med sin käresta...
  Så jag avstår..så länge vi inte kan enas om ett lämpligt fordon...vilken servis..Berså eller vinranka? spisa ribb... svårt val..värre än giftermålet för att inte tala om vilken väg man skulle ta på loppisbröllopsresan.

  Så jag avstår=)

  SvaraRadera
 6. Flak som alltid lika roande svar. Ja, jag är billig i drift då jag inte är intresserad av att ägna några minut på "fina" gatan här utan shoppar personligt på loppis istället och lägger pengarna på resor. Om jag gifter mig någon gång så skulle det bli på en strand vid havet någonstans i världen med fin klänning och förmodligen barfota. Och när vi kom hem skulle det bli en sju jäklar 80 tals fest :)

  SvaraRadera