tisdag 2 september 2014

Formex 2014
Karin, Brittmari och jag minglade runt på höstens Formex mässa i Älvsjö för ett par veckor sedan. Jag tycker inte att det var så många nyheter sedan i våras men och andra sidan behöver inte det vara något negativt. Färgmässigt var det ljusa pasteller och mycket jordfärger dvs. lite för dystert för mitt öga. Mönstermässigt så fanns det en del som tilltalade mig som.

Kathys mönster som driver företaget Smadi Design och är även formgivaren som sätter mönster och färg på sina fina produkter.


Linda som driver företaget Rethinkdesign tar vara på gamla textilier och gör om till nytt och användbart sätt ett miljövänligt och en bra tanke.

En favorit blev danska Michelle Carlslunds härliga grafiska litografier och tavlor m.m. Räven en riktig favvo.

Tiogruppen är en stilsäker favorit som sparsmakat ställer ut tre mönster av de tre verksamma i gruppen idag. Birgitta Hahn, Tom Hedqvist och Ingela Håkansson. Vi fick även denna gång en pratstund och hann få ta bilder av dom två. Tom fanns inte på plats, tyvärr men hans mönster hängde fint längs väggen bredvid Ingelas och Birgitta.

Ingela Håkansson


Birgitta Hahn


Systrarna Brusewitz med samma namn på sitt företag var de första som använde spets som mönster i sina produkter innan flera andra kopierade deras design.


Välkända älskade danska apor från Kaj Boyesen.

Lovebirds en fösäljningssucce.
 


Camilla Engdahls vackra porslin.

Kottelampor i ny tappning.


 

4 kommentarer:

 1. Tänk så mycket former och design det finns och tur är väl det...tänk så tråkigt världen skulle vara om någon inte brydde sig om form och funktion.
  Kottelamporna är ursnygga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det väl tur att det finns så många olika riktningar inom design som passar oss alla. För att en design ska bli riktigt bra tycker jag att det även ska vara bra funktion. Jag föredrar ju dom gamla kottarna :) men kul var dom!

   Radera
 2. Å, vilka härliga FIKA-attiraljer!
  Blir sjukt sugen på allt; handdukar, muggar, skyltar...
  Måste bara ha!

  Babsan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tydlig design. Jag gillar dom också enkelt och snyggt med tydligt budskap. Vet inte vem som är återförsäljare på dom, tyvärr men det går säkert att hitta. Ha det gott!

   Radera