måndag 13 oktober 2014

Det är grönt som gäller nu.

Det har varit svårt för mig att släppa sommaren som varit men det är bara att inse att det är höst och snart även vinter. Jag trotsar det hela lite med att jag beställt en resa till värmen fast det blir lite längre fram när det är tidigt mörkt på dagarna. Nåja, det var med att sommaren sa ajöss som något nytt skulle hända här hemma och jag gick och kände in i några veckor vad det skulle bli för färg och mönsterförändring.

Ett tag var jag inne på något svart/vitt/grafiska mönster på väggen men, men nix det gröna
"flirtade" lite extra med mig så grönt fick det bli.

Jag köpte en lång klänning som jag på förhand visste att jag inte skulle använda som klänning men som skulle bli perfekt som två kuddar (de ska även vara med på min kommande textilutställning) och överdelen ska jag sy om till blus. Mönstret på kuddarna har Göta Trägårdh designat 1961 och heter Daphne.

Tyget på väggen har jag inte en susning om vem som designat. Har hört att IKEA ska ha sålt tyget men om det är sant eller ej vet jag inte. På bägge sidorna om väggtextilen är det Knud Christensens sänglampor "Elite" som sitter och att dra i snöret med den lilla träbollen på änden är en extra liten fin finess som jag gillar.

Skyltdockan fick även hon nytt en klänningsrock i grönt lite tjockare tyg med många, många knappar att knäppa och på etiketten står det RIPA.

Mitt sovrum är som ett växthus som jag känner en skön lätt känsla på direkten när jag kliver in för det är just grönt jag behöver lite extra av just nu.


 

1 kommentar:

  1. Jaha...ännu en människa som desperat håller kvar vid sommarens grönska.....och som vägrar släppa taget om det lilla somriga grönska som kan finnas kvar.....för sånt på verkar inte mig nu när hösten och mörkret har inträtt..man liksom finner frid i tillvaron.....å vem fasen sa så?...inte jag iallafall som i ett desperat försök att ta vara på en av soldagarna tog på mig piratbyxor och skippade jackan fast det var småkallt.host harkel.....visst hösten är trevlig men vem minns inte lätta dagar med en glass i handen..strålande sol och max en t-skirt på sig.
    Så fram för grönt för enligt vad jag har hört så är det skönt...ja gröna sidan upp...i skenet av lampor och stearinljus för att kompensera lite....
    Visst längtar vi till våren redan...erkänn...jag är iallafall spänd på nästa års loppisrundor....då ska det allt fyndas till våren/sommaren.

    SvaraRadera