onsdag 26 augusti 2015

Kerstin och livet med Marimekko

Jag fick två önskningar att bli verklighet eller egentligen var det en serie små händelser som ledde till att jag fick skriva reportaget om Marimekkos designer Kerstin Ratia Enbom för Scandinavian RETRO och att jag fick kliva in i Marimekkos innersta rum och bli vän med Kerstin.

Det finns nog ingen mer förutom Ristomatti Ratia sonen till grundaren av Marimekko Armi Ratia som är/var mer närvarande i Marimekko än just Kerstin från mitten av 60 talet fram till 1979. Att jag har fått ta del av Kerstins historia/minnen/mönster/tidnngsurklipp är helt ovärderligt. Kerstin är en fantastisk person så generös och så ödmjuk angående sin insats som designer i Marimekko.

Jag kan fortfarande se 16 åriga Kerstin framför mig i sitt första möte med Armi Ratia, jag vet också vad Armi sa men det är en annan historia...

Senaste numret av Scandinavian RETRO

Kerstins mönster FLOORA som pryder framsidan är ett av mina absoluta favoritmönster och det är även det tyget/mönstret som jag köpte av en kund som är anledning till att vi träffades och i dag är goda vänner.

 

2 kommentarer:

 1. I carefully read your article afterwards.
  I think you said makes sense!
  According to your way and I also made a little success!
  THX!
  _________________________
  I hope you like it: http://www.Fastfifa16.co.uk/
  I put my thoughts all written here: Cheap FIFA 16 Coins

  SvaraRadera