lördag 12 mars 2016

Antikmässan 2016

Eventet som toppar året så även detta år. Jag liksom laddar långt innan och det är en sådan där skön pirrande förväntan där nere i maggropen. Tankarna som ständigt fladdrar förbi kommer den att finnas där koppen som jag ständigt letar efter men chansen minimal att hitta den på Antikmässan men spänningen finns där ständigt och det är ju jakten och letandet efter ny kunskap, nya mönster som gör det hela så spännande.

Onsdagens vernissage är fantastiskt kul mingel och det bjuds på vin och köplusten är på topp. Hörde så här i efterhand att det denna kväll kom 5.000 besökare och visst var det många där och många fina möten uppstod och alla fantastiska saker och montrar.

På fredagens besök var köplusten betydligt lugnare då var det fokus på Linda (Porslinan, Trillivippan) som tillsammans med Moderna Magnus höll en intressant föreläsning om Fajanser och Stig Lindberg. Dom har ju tillsammans jobbat med specialutgåvorna av Scandinavian Retros Stig Lindbergs special. Bra jobbat Linda och Magnus.

Det var även den årliga bloggträffen då många från när och fjärran från retrobloggnetwork dyker upp även om bloggandet stillats för många fortsätter  vi att ses en stund och en del av oss byter prylar.


Hos Lata Pigan hänger vackra tyger i lysande skick på väggen och på ställ. Fantastiska kläder och man kan hos Eva och Barbro som delar monter med Maggan boka en kurs i klädsmide Teda art Projekt (kika in och se vad man kan lära sig).I modernistens monter blev man "kär i allt" utom tavlan så mycket vackra saker och möbler så man knappt fick fram ett ord.Årets monter och årets dyrgrip de priserna kammande Sjöström antik hem i år och det är väl lätt att förstå. Ovanlig utsökt design snygg monter styling. Det var här jag kände att om jag hade haft ett riktigt stort hus så hade ett av rummen haft den här karaktären.


Älskade muminfigurer, fillifjonkan låg och tittade på mig med finaste Marimekko klänningen. De gamla Atelier Fauni hade alla klänningar/kläder från Marimekko. Tyvärr var den här Fjonkisen utan hand och några minde skavanker för dyr för min plånbok.


Hos Eva och Barbro som driver Teda Art Project, sömnadsmide kunde man se vilka modeller man kan gå på klädsömnads kurs hos dom och sy upp. Kursen är på några dagar upp mot en vecka och det är säkerligen en upplevelse utöver det vanliga att gå kurs hos dom här fantastiska kvinnorna. Minimodellerna på väggen var så söta.

Lasse hos LasettAntik bjuder alltid på trevligt sällskap och snygga retromöbler. Han har sin butik på Södermalm i Stockholm där det är värt att göra ett besök.

Jag köpte som vanligt  mest tyger och ett av dom finaste var det översta ett STOBO tyg Göta Trägårdh.


Nu ett år kvar tills nästa mässa...


2 kommentarer: